Gezondheidsketen naar oud-Unilevergebouw

Gezondheidsketen Acibadem huurt een groot kantoorgebouw in Rotterdam.

Het pand maakt onderdeel uit van het gebouw de Brug/de Kade, dat in 2008 voor Unilever Nederland werd ontworpen. Het gehuurde object ligt aan de Nassaukade 18 en heeft een oppervlakte van zo’n  5.200 m² en tientallen parkeerplaatsen in de daaraan grenzende parkeergarage. Na het vertrek van Unilever is sinds 2023 in het bruggedeelte het hoofdkantoor van software-organisatie JEX gevestigd.
 
Acibadem International Medical Center is onderdeel van de Aibadem Healthcare Group, die op haar beurt deel uitmaakt van IHH Healthcare Berhad, de op één na grootste beursgenoteerde gezondheidszorgketen in de wereld. Acibadem Healthcare Group is actief in 18 landen met 24 ziekenhuizen en 15 medische centra. Sinds 2017 heeft het bedrijf een medisch centrum in Amsterdam. Met de opening van het nieuwe medisch centrum aan de Nassaukade medio 2025 brengt het concern ruim 30 jaar ervaring en de nieuwste technologie naar Rotterdam.
 
Briq real estate en act Fort Advocaten hebben verhuurder Wisdom (Brug&Kade) geadviseerd bij de totstandkoming van de huurovereenkomst, in collegiale samenwerking met Colliers en JLL. MVGM is verantwoordelijk voor het asset & property management van het gebouw. Acibadem is op het gebied van ontwerp en techniek begeleid door AGS Architects.