NSI ziet huurinkomsten licht stijgen

Kantorenbelegger NSI heeft € 44,2 mln aan netto huurinkomsten behaald in het derde kwartaal van 2024. Vorig jaar werd in dezelfde periode € 43,1 mln geboekt.

De winstverwachting voor dit jaar is iets naar boven bijgesteld. NSI verwacht een winst te boeken tussen de €1,95 en €2,05 per aandeel. Eerder was dat tussen €1,90 en €2,00.

NDI verwacht volgend jaar een winst te boeken die 10% tot 12% lager ligt dan dit jaar. De verdere beperking van de renteaftrek voor belasting, die door het kabinet werd aangekondigd op Prinsjesdag, zou daar debet aan zijn.De onderneming denkt dat de winst voor dit jaar al 3% tot 5% lager uitvalt, omdat het zijn bedrijf heeft geherstructureerd vanwege belastingmaatregelen die in 2025 ingaan.

“In het derde kwartaal hebben we ons laatst overgebleven pand in Den Bosch verkocht”, meldt NSI-topman Bernd Stahli in een review van de kwartaalcijfers. “Wij hebben tevens een voorwaardelijke overeenkomst bereikt over de verkoop van één van onze activa in Eindhoven. Deze deal zal eind Q4 worden afgerond. In de laatste GRESB-resultaten blijven we een van de beste beursgenoteerde vastgoedbedrijven in Europa.”

“In het vierde kwartaal starten de werkzaamheden aan de herontwikkeling van de Alexanderpoort in Rotterdam, dat bij voltooiing in het derde kwartaal van 2025 een Paris-proof asset zal zijn. Het ontwikkelingsteam blijft daarnaast hard werken aan onze andere ontwikkelingsmogelijkheden in Amsterdam.”

Laatste nieuws

Evenementen