Bouw woningen en parkeergarage Herentuyn Voorburg van start

De bouw van project De Herentuyn in Voorburg -37 woningen, een ondergrondse parkeergarage met 97 plekken en een Hoogvliet Supermarkt- gaat binnenkort van start.

De bouw van het project zal in ruim twee jaar tijd worden uitgevoerd door Van Rhijn Bouw uit Katwijk. Alle naastgelegen panden zijn inmiddels geïnspecteerd en omwonenden en ondernemers zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst in de Voorhof. Tijdens de bouw zal Van Rhijn Bouw zich inspannen om de overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken.

Maikel Ruhl, partner bij projectontwikkelaar Waaijer Projectrealisatie: “Door de realisatie van De Herentuyn krijgen de Raadhuisstraat en de Vlietstraat in Voorburg een aanzienlijke kwaliteitsimpuls. Wat nu gesloten, versteende gevels zijn, zullen binnenkort voordeuren en woonkamers worden. De Vlietstraat krijgt groene gevels, meer groen en een openbare ruimte die het een aangename plek maakt om te zijn.”

Kloppend hart

Eind september zijn de appartementsrechten van het project De Herentuyn geleverd, waarmee de realisatie officieel van start is gegaan. Na een intensieve voorbereiding, met alle uitdagingen die bij een centrumstedelijke ontwikkeling komen kijken, hebben alle betrokken partijen de laatste handtekeningen gezet en zijn de werkzaamheden van start gegaan.

Rowena van Zanten, projectontwikkelaar bij Hoogvliet Beheer, benadrukt de betekenis van dit project voor de wijk: “De Herentuyn maakt het Huygenskwartier niet alleen fraaier, maar ook veel levendiger en aantrekkelijker voor bewoners, bezoekers en winkeliers. Dit project sluit perfect aan op de missie van Hoogvliet om het kloppend hart van de wijk te zijn. Door bewoners en bedrijven bij elkaar te brengen, bouwen we samen aan een duurzamere, meer verbonden gemeenschap.”

Parkeren in Oude Centrum

Wethouder Astrid van Eekelen, gemeente Leidschendam-Voorburg: “Het nieuwe complex De Herentuyn is een mooie toevoeging aan de Herenstraat in Voorburg. Het is een fijne plek voor de nieuwe bewoners maar er worden ook extra plekken gecreëerd voor ondernemers en er komt een nieuwe supermarkt van de Hoogvliet. Omdat parkeren schaars is in het Oude Centrum van Voorburg krijgt de Herentuyn een mooie parkeergarage. Dit is prettig voor de bewoners maar ook voor bezoekers en draagt bij aan meer levendigheid en is goed voor alle ondernemers in het woon- en winkelgebied.”