Koning opent grootste "houten" kantoor van Europa

Koning Willem-Alexander heeft gisteren Mediavaert in Amsterdam geopend, Het is het grootste hout-hybride kantoorgebouw van Europa.

Het gebouw is met 44.000 m² de thuisbasis voor ongeveer tweeduizend medewerkers van verschillende Nederlandse media waaronder de Volkskrant, Trouw, Het Parool, QMusic, en NU.nl. De bouw nam bijna vier jaar in beslag. Het pand is nu volledig operationeel.

Zo min mogelijk klimaatimpact 

Mediavaert, een ontwikkeling van Being in opdracht van DPG Media Nederland, is in maart al opgeleverd. 'Vanaf het begin stond vast dat DPG Media een zo duurzaam mogelijk kantoor wilde bouwen met zo min mogelijk klimaatimpact', aldus Niek de Heij van Drees & Sommer, dat namens Being de directie over bouw voerde. 'Daarom is gekozen voor een hout-hybride constructie: 7.000 m³ hout is gebruikt voor de hoofddraagconstructie. Waar mogelijk is dus hout gebruikt; beton en staal zijn alleen toegepast op plekken waar dat nodig was.'

Vierhonderd zonnepanelen op het dak voeden de 32 laadplekken voor elektrische auto’s en fietsen in de kelder onder het gebouw. Mediavaert kreeg voor de bouw het BREEAM-ontwerpcertificaat ‘Outstanding’ en uitvoeringscertificaat ‘Excellent’ toegekend.

 

 

Laatste nieuws

Evenementen