NSI verlengt huurcontracten kantoorgebouw Alexanderpoort

NSI heeft het huurcontract met zittende huurders BNP Paribas Personal Finance en EuroQol verlengd en uitgebreid.

Het gaat om het kantoorgebouw Alexanderpoort aan de Marten Meesweg 91-121 in Rotterdam.

BNP Paribas Personal Finance, verstrekker van consumptief krediet en hypotheken voor particulieren, breidt de gehuurde ruimte uit van 500 m² naar 1.750 m².

EuroQol breidt  de gehuurde ruimte van 250 m² uit naar 500 m². Stichting EuroQol Research Foundation is een algemeen nut beogende instelling (ANBI). De Stichting beheert het intellectueel eigendom van de familie van EQ-5D vragenlijsten, die wereldwijd worden gebruikt om de kwaliteit van leven te meten.

Het gebouw van in totaal 9300 m² is sinds 2015 in bezit van NSI en ligt in het hart van de gebiedsontwikkeling Alexanderknoop, langs de A20 en direct tegenover intercity station Rotterdam Alexander. Dit gebied is door de gemeente Rotterdam aangewezen als één van de zeven stadsprojecten, waar door een investering in het nieuwe station en de buitenruimte een impuls wordt gegeven aan de transformatie van het gebied. Alexanderknoop is de tweede kantorenlocatie van Rotterdam, met ruim 200.000 m² kantooroppervlakte met daar tussenin winkelcentrum Alexandrium.

BNP Paribas Personal Finance werd geadviseerd door BNP Paribas Real Estate en NSI werd bij deze transactie begeleid door De Mik Bedrijfshuisvesting.