BAM bouwt houten sociale huurwoningen in Barendrecht

BAM Wonen is in opdracht van woonstichting Patrimonium Barendrecht gestart met de realisatie van 35 houten Flow-woningen in Barendrecht.

De 35 eengezinswoningen zijn bestemd voor de sociale huur en maken deel uit van het plan Zeeheldenbuurt. In dit plan realiseert BAM Wonen voor Patrimonium ook twee gebouwen met 64 sociale huurappartementen. BAM Wonen verwacht de 35 woningen in het eerste kwartaal van 2025 op te leveren. 

De woningen worden gerealiseerd met Flow, het houten woningconcept van BAM. Flow bestaat uit duurzame, circulaire en betaalbare woningen. Omdat de woning grotendeels uit hout bestaat, wordt CO2 opgeslagen in plaats van uitgestoten. BAM gebruikt daarnaast circulaire biobased materialen, zoals cellulose voor isolatie. Bij het in elkaar zetten op locatie maakt BAM gebruik van elektrisch materieel.

Een groot voordeel bij dit project is de winst in de bouwtijd op locatie: in één werkdag wordt een complete woning vanuit de fabriek aangevoerd en geplaatst. Zo wordt een enorme verkorting van de bouwtijd bereikt en wordt de impact voor de omgeving beperkt.

Vernieuwde wijk

De woningen in de Zeeheldenbuurt voldeden niet meer aan de huidige eisen. De sloop van de 88 voormalige woningen biedt Patrimonium de mogelijkheid om meer woningen terug te bouwen voor verschillende doelgroepen. De bouwstijl van de 99 nieuwe woningen is ontworpen door Steenhuis Bukman Architecten. De nieuwe appartementen en woningen komen in een autoluwe, parkachtige omgeving. Gemeente Barendrecht verzorgt de inrichting van het openbaar gebied.

Laatste nieuws

Evenementen