Nederland kampioen self-storage

De zogheten self-storage sector groeit van de Europese landen het hardst in Nederland. De blijkt uit onderzoek door internationaal vastgoedadviseur CBRE. 

In Nederland heeft de self-storage sector het afgelopen jaar een omzetgroei van meer dan 15% gerealiseerd, het hoogste percentage in Europa. Dit succes is onder andere te danken aan een hoge bezettingsgraad van 84,3%, aanzienlijk boven het Europese gemiddelde van 78,7%, en een relatief lage mutatiegraad vergeleken met grotere markten zoals Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Groeipotentie

Ondanks de sterke prestaties ligt de gemiddelde huurprijs van €235 per m² per jaar nog onder het Europese gemiddelde van €296. Dit wijst volgens CBRE op een aanzienlijke groeipotentie in ons land. 

Lees ook: Drie locaties bankroet Boxx verkocht

Sterke pijplijn

Ondanks financiële druk en stijgende kosten blijft de Europese  vraag naar self-storage sterk. De kapitaalinvesteringen in de sector zijn sinds 2020 jaar op jaar toegenomen, en diverse investeerders zoeken naar mogelijkheden in de self-storagesector. Exploitanten blijven optimistisch dat de omstandigheden zullen verbeteren naarmate de inflatie afneemt. Er is een sterke pijplijn voor nieuwe vestigingen, vooral in Noordwest-Europa. 

Laatste nieuws

Evenementen