Bouwinvest verduurzaamt 685 woningen in Diemen-Noord

Het Bouwinvest Residential Fund heeft met succes de verduurzaming van zijn volledige woningportefeuille in Diemen-Noord afgerond.

De investering in deze woningen resulteert in een geschatte jaarlijkse CO2-reductie van 815 ton, op basis van het gemiddelde energiegebruik van huishoudens. Deze reductie staat gelijk aan de uitstoot van zo’n 165 tot 200 huishoudens per jaar.

In totaal zijn 685 woningen verduurzaamd van een gemiddeld energielabel C naar gemiddeld energielabel A. Dit project maakt onderdeel uit van de strategie om de vastgoedportefeuille Paris Proof te maken en is afgelopen zomer voltooid. Met de genomen maatregelen wordt een belangrijke stap gezet richting een CO2-neutrale portefeuille in 2045, vijf jaar eerder dan vereist volgens ‘Parijs’.

De verduurzaming omvatte een breed scala aan ingrepen. Zo zijn verouderde CV-ketels vervangen door hybride systemen, die het gasverbruik voor verwarming naar verwachting met 50 tot 60% zullen terugdringen. Gelijktijdig zijn de woningen voorzien van CO2-gestuurde mechanische ventilatie en is de kierdichting verbeterd om warmteverlies te minimaliseren. Voor de appartementencomplexen zijn extra maatregelen getroffen, waaronder de installatie van zonnepanelen, verbeterde dak- en gevelisolatie, en de vervanging van de beglazing door HR++ ramen.

Energiemix

Dankzij deze verduurzamingsslag wordt niet alleen de energiebehoefte verminderd, maar wordt ook de energiemix verder verduurzaamd.

Paul van Stiphout, Fund Manager Dutch Residential Investments bij Bouwinvest, legt uit: ‘We zijn al in 2020 begonnen met het verduurzamingstraject van de honderden woningen in Diemen. Dat vraagt zorgvuldige planning en uitvoering, door gebruik te maken van natuurlijke onderhoudsmomenten om de impact voor bewoners en omgeving te beperken.’

Het Residential Fund van Bouwinvest richt zich op de Nederlandse markt voor vrijsectorhuurwoningen. Institutionele beleggers in dit fonds kunnen door de groeiende bevolking en trend van urbanisatie rekenen op stabiele rendementen. Het Fund investeert voor de lange termijn en de portefeuille bestaat uit circa 19.000 woningen (HY 2024).

Laatste nieuws

Evenementen