Deka verkoopt kantoorpand Amsterdamse Herengracht aan Belgische investeerders

Het Belgische Buysse & Partners heeft het kantoorgebouw aan de Herengracht 531-537 in Amsterdam aangekocht van een fonds onder management van Deka Immobilien Investment.

Herengracht 531-537 is een historisch kantoorgebouw met 4.481 m² aan verhuurbare moderne kantoorruimte, verdeeld over zes verdiepingen. Het gebouw beschikt daarnaast over 25 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage. Gelegen in de grachtengordel aan de prestigieuze Herengracht, bevindt het gebouw zich dicht bij diverse hotspots van de hoofdstad.

Het huidige gebouw dateert uit 1903, ontworpen door architect De Man als bankgebouw voor de Incasso-Bank. In de periode 1998-2000 onderging het een uitgebreide renovatie om het pand volledig te moderniseren, met behoud van zijn monumentale karakter. Het is een gemeentelijk monument met een uitzonderlijk grote tuin. Sinds 2000 wordt het gebouw single-tenant verhuurd aan InsingerGilissen, een private bank.

Met de aankoop van Herengracht 531-537 in Amsterdam voegt Buysse & Partners, na Las Palmas in Rotterdam en De Zilveren Toren in Den Haag, een derde Nederlands vastgoedobject toe aan haar portefeuille.

Deka Immobilien werd geadviseerd door JLL en NewGround Law. Buysse & Partners kreeg advies van Houthoff. Deutsche Hypo trad op als financieringspartner.

Laatste nieuws

Evenementen