Bouw Metropool Zuid Almere bereikt hoogste punt

Aan het Stationsplein in Almere ontwikkelt Kroonenberg Groep een gloednieuw appartementencomplex: Metropool Zuid. De bouw bereikte donderdag het hoogste punt.

Na de complete sloop van het oude gebouw begin 2023, startte aannemer Akor eind 2023 met de bouw van het complex dat is ontworpen door Paul de Ruiter Architecten. Volgens planning wordt het gebouw in het eerste kwartaal van 2026 opgeleverd.

Metropool Zuid is centraal gelegen op de hoek van de Stationsstraat en Metropolestraat, op steenworp afstand van Station Almere Centrum. Het complex bestaat uit vijf bouwlagen en sluit aan bij de architectuur en bouwvolumes van de naastgelegen panden. Uiteindelijk voorziet het gebouw in 40 huurappartementen met een oppervlakte van circa 70 m² tot circa 90 m². Op de begane grond wordt circa 1.000 m² aan commerciële ruimte gerealiseerd.

Met het hijsen en plaatsen van de laatste breedplaat, werd het bereiken van de top donderdag feestelijk gevierd in bijzijn van eigenaar, aannemer en architect. Lesley Bamberger, algemeen directeur Kroonenberg Groep: “Metropool Zuid en Primark zullen samen een mooie poort naar het centrum van Almere vormen. We kijken er naar uit dat straks hier een prachtig gebouw staat, waar veel mensen met plezier kunnen winkelen en wonen.”

Laatste nieuws

Evenementen