Hotel in voormalig kantoor BumaStemra Hoofddorp

Sinds het vertrek van BumaStemra stond het pand aan de Siriusdreef 22-28 in Hoofddorp op wat tijdelijk gebruik na jarenlang leeg. Met de komst van een Radisson hotel komt daar een einde aan. 

Vastgoedbelegger en hospitalitydeskundige Albert-Jan Shi meldt op LinkenIn dat het zogeheten Gemini Gebouw verhuurd is aan Radisson en dat de hotelgroep er een hotel met 281 kamers van maakt dat in het eerste kwartaal van 2025 moet openenen. 

Het gebouw ‘Gemini’, jarenlang het onderkomen van auteursrechtenorganisatie BumaStemra,  was onderdeel van de kantorenportefeuille die Union Street Investments in 2016 aankocht. In 2019 werd het kantoor verkocht aan een Amsterdamse ontwikkelaar. Het was al eerder de  bedoeling dat er een hotel in zou komen. Holiday Inn zou in het pand trekken en er 300 hotelkamers gaan uitbaten. Door de coronapandemie belandde dit plan definitief bij het oud papier.

Na diverse verkooppogingen is het pand via een aandelentransactie in de propco in oktober 2022 verkocht aan de eigenaar van Inter Psy uit Groningen.

Inter Psy is een bedrijf gespecialiseerd in de huisvesting van GGZ-organisaties. Het bedrijf is opgericht door de Nederlands-Turkse ondernemer Ayhan Tatlicioglu, die sinds 2010 met zijn bedrijf L&J Panden een vastgoedportefeuille opbouwt.