Envalue lanceert nieuwe index voor beoordeling duurzaamheid vastgoed

Envalue lanceert een ‘Sustainability Index’ die investeerders en vastgoedeigenaren helpt om de duurzaamheid van hun vastgoedportefeuilles op een objectieve en data-gedreven manier te beoordelen.

De index is gebaseerd op 85 datapunten die inzicht geven in acht categorieën: energie-efficiëntie, CO2-uitstoot, klimaat- en natuurrisico’s, bouwkundige risico’s, gezondheid, milieu-impact, biodiversiteit, bereikbaarheid en voorzieningen. Elk vastgoedobject krijgt een overall score die varieert van ‘poor tot premium’.

De index, zo meent Cherryl Djoegan, head of sustainability bij Envalue, biedt de bijzondere mogelijkheid om prestaties te benchmarken tegen meer dan 9,8 miljoen objecten in Nederland. Daardoor kunnen gebruikers direct zien hoe hun vastgoed zich verhoudt tot de markt, een bepaald gebied en een specifieke sector. Ook is er een koppeling met zowel Nederlandse als Europese wet- en regelgeving.

"Onze Sustainability Index is niet nog een extra label. Het is een strategisch hulpmiddel dat investeerders en vastgoedeigenaren helpt om slimme keuzes te maken om de toekomstbestendigheid en marktpositie van de vastgoedportefeuille te versterken. Door nauwkeurig inzicht te geven in de prestaties van gebouwen, laat de index zien waar de grootste kansen liggen voor verduurzaming”, aldus Djoegan.

img
Redacteur
Profiel