Edmond de Rotschild behaalt 4 en 5 sterren in GRESB

Alle vijf strategieën waarmee Edmond de Rothschild REIM heeft deelgenomen in GRESB hebben 4 en 5 sterren behaald.

Edmond de Rothschild is een pan-Europese investment manager met circa € 12 mrd aan vastgoed onder management met 8 kantoren, waarvan het Benelux hoofdkantoor in Amsterdam is gevestigd.

De Benelux kantorenstrategie heeft 5 sterren met 94 punten behaald en behoort tot de top-5% van Europese kantoren. De Europese logistieke en industriële strategie heeft 4 sterren met 87 punten behaald en behoort daarmee tot de top-15% van Europese industriële vastgoedfondsen. Verder hebben de UK Affordable Housing en UK Residential strategieën ook 5 sterren behaald, waarbij de UK Affordable Housing strategie volgens GRESB zelfs de meeste duurzame strategie voor betaalbare huisvesting van de wereld is.

De scores zijn het resultaat van een afname van het energieverbruik, certificering van gebouwen en een intensieve samenwerking met de huurders. Naast GRESB, worden de gebouwen verduurzaamd aan de hand van de CRREM pathways en is Edmond de Rothschild Asset Management sinds mei 2023 ondertekenaar van het Net Zero Asset Managers (NZAM) initiatief, waarbij het zich heeft gecommitteerd om het energiegebruik van haar portefeuille voor 2050 te verlagen naar Paris Proof niveaus.

Laatste nieuws

Evenementen