Tilburg en Oisterwijk ontwikkelen samen circulair centrum

De gemeenten Tilburg en Oisterwijk willen samen een nieuw ‘circulair centrum’ maken aan de Hoolstraat 17 in Berkel-Enschot.Om te beginnen voegen de gemeenten er twee milieustraten samen. 

Het is de bedoeling dat inwoners van beide gemeenten hier vanaf 2028 gebruik van kunnen maken. Naast het wegbrengen van afval om te recyclen, kunnen zij er straks terecht voor het inleveren van spullen die ze niet meer nodig hebben. Deze zijn opnieuw te gebruiken. Als het nieuwe centrum opent, sluiten de milieustraten in Berkel-Enschot (Hoolstraat 2B) en Oisterwijk (Veldweg 8). Daarnaast is er dan nog een milieustraat bij Tilburg Reeshof. 

Het circulair centrum wordt onderdeel van een netwerk met kringloopwinkels en andere bedrijven. Het centrum wordt een inzamelingspunt voor alle soorten afval en voor spullen die een tweede leven krijgen. In het centrum komt ook ruimte voor educatieve activiteiten zoals trainingen, presentaties en evenementen waar het hergebruik van spullen wordt gestimuleerd. 

De gemeenten Tilburg en Oisterwijk werken de precieze invulling van het centrum in de komende jaren uit. Dat gebeurt samen met omwonenden, samenwerkingspartners en andere belanghebbenden.