Urban Industrial koopt bedrijfspand in Amsterdam Zuidoost

Urban Industrial heeft een bedrijfspand aan de Stekkenbergweg verworven, het derde in korte tijd.

Het Kadaster maakt melding van een koopsom van € 32,45 miljoen. Het pand van 15.000 m² staat aan de Stekkenbergweg 1. Na de recente acquisities van Snijdersbergweg 99-101 en Sijsjesbergweg 38-50 is dit het derde bedrijfspand in Amsterdam Zuidoost dat Urban Industrial in korte periode heeft toegevoegd aan de portefeuille.

Het pand omvat circa 15.000 m², bestaande uit bedrijfsruimte en een tuincentrum. Omdat het object op een perceel van circa 37.000 m² ligt, beschikt het over een ruim buitenterrein met circa 500 parkeerplaatsen. Het object is volledig en langjarig verhuurd aan een bouwmarkt.

Urban Industrial heeft meerdere bedrijfscomplexen in dit gebied in eigendom, waaronder Trade Park Zuidoost en Amstel Gateway, met een totale oppervlakte van meer dan 30 ha.

Urban Industrial heeft de samenwerking met ING uitgebreid en het object toegevoegd aan een bestaande leningsfaciliteit. Onderdeel hiervan is dat Urban Industrial en ING gezamenlijk 3.000 bomen planten ter CO²-compensatie.

Urban Industrial is in het aankooptraject geadviseerd door: BNP Paribas Real Estate en Kleuver Vastgoed (Commercieel), CVO (technisch) en DLA Piper/Hemwood (juridisch).