Utrechts terrassengebouw Bellevue na twee jaar weer in de etalage

Woningbouwproject Bellevue in Utrecht, goed voor 163 appartementen, gaat opnieuw in de verkoop. Bellevue ligt naast de iconische ‘gele brug’ in Leidsche Rijn Centrum.

De appartementen in Bellevue kwamen voor het eerst halverwege 2022 in de verkoop, maar werden er een jaar later weer uitgehaald door bouwbedrijf Heijmans omdat het vereiste percentage verkochte woningen voor de bouwstart niet werd gehaald. Vooral de verkoop van de middeldure en dure appartementen bleef door de destijds ingezakte markt achter.

Nu de marktomstandigheden florissanter zijn, waagt Heijmans een nieuwe poging. ‘De hypotheekrente is stabieler, lonen zijn gestegen en de inflatie is meer in toom. Dat maakt dat Heijmans voldoende vertrouwen heeft om de appartementen weer in verkoop te brengen’, aldus de bouwende projectontwikkelaar. Het vertrouwen is zelfs dusdanig, dat ongeacht het verkooppercentage volgend jaar gestart wordt met de bouw.         

Kans voor zelfde kopers

De kopers uit de vorige periode komen in aanmerking om opnieuw een appartement te kopen. De prijzen van destijds worden echter herzien, waarbij de gemaximaliseerde prijzen worden geïndexeerd. Bij de starterswoning is de KoopStart-regeling van Stichting Op Maat weer van toepassing. De verkoop start binnenkort en verloopt gefaseerd. Omdat de omgevingsvergunning al is afgegeven, kan Heijmans naar verwachting eind eerste kwartaal 2025 beginnen met de bouw van de appartementen.

Terrassengebouw

De aanblik van Bellevue is onveranderd. Het moet een groen en duurzaam terrassengebouw worden, bestaande uit het Klif-, Poort- en Valleigebouw. De gekozen architectuur, trapsgewijs tegen het talud, zorgt ervoor dat het gebouw goed aansluit op zijn omgeving: stedelijk aan de zijde van de Vleutensebaan en groen aan de zijde van de Oude Vleutenseweg. Bellevue voorziet rondom in diverse ontmoetingsplekken en biedt een diversiteit aan appartementen, van studio tot penthouse.

Wethouder Eelco Eerenberg van de gemeente Utrecht is blij dat de bouw nu snel van start gaat. “De woningnood in Utrecht is groot, daarom is het belangrijk dat we blijven bouwen op de plekken waar we de plannen voor hebben klaarliggen. Ik ben blij dat de bouw van deze 163 woningen nu echt van start zal gaan en weer meer Utrechters kunnen doorstromen op de woningmarkt of mensen een woning kunnen vinden in de stad. Daarbij is de locatie en het gebouw ook echt een eyecatcher voor de stad.”