Oud-hoofkantoor Unilever wordt multi-tenant kantoorclub

Weena 455, op dit moment een kantoor van Unilever, wordt herbestemd tot een multi-tenant kantoorgebouw. In het tweede kwartaal van 2026 komt het gebouw onder de naam Club455 uit de wasstraat. 

Naar ontwerp van de architecten HofmanDujardin en V8 Architects wordt het gebouw geherpositioneerd tot een toekomstbestendig multi-tenant kantoorpand in het Central Business District van Rotterdam. Het gebouw krijft een duidelijke ESG-upgrade naar BREEAM Excellent in Use, inclusief volledige controle over energieverbruik (CRREM), op weg naar Paris Proof.

Het gebouw omvat straks 22.500 m2 kantoorruimte, waarvan 1.600 m2 met daglichttoetreding rondom. Op de begane grond komen gelegenheden voor eten en drinken. Zo is er onder meer een publiek toeganglijk grand-café voorzien. Op de tweede verdieping komt een nieuw groen dakterras. 

Op dit moment wordt het kantoorpand, in 1993 opgeleverd naar ontwerp van Jan Hoogstad,  nog gehuurd door het hoofdkantoor van Unilever in Nederland. Eind 2020 verloor het kantoor de status van één van de twee mondiale hoofdkantoren van Unilever toen het voedings- en wasmiddelenconcern besloot haar hoofdzetel te concentreren in Londen. Het pand werd in 2018 samen met het buurpand overgenomen voor € 86,5 mln van Real IS overgenomen door het Britse Aegila Capital Management.

In mei 2024 maakte Unilever bekend haar kantoor aan het Weena medio 2025 in te ruilen voor een nieuw onderkomen in Air Offices, de voormalige V & D aan het begin van de Koopgoot. Daarnaast heeft de multinational nog een hoofdkantoor voor de Benelux aan het Hofplein. In mei 2024 werd Unifore Real Estate aangewezen als nieuwe asset manager voor zowel Weena 455 als Weena 457, waarvan hogeschool Tio de huurder is. 

De Mik en JLL zijn de betrokken verhuurmakelaars bij de toekomstige invulling van Club455.