SVn lanceert Toekomstbestendig onderhoudsfonds VvE's

SVn lanceert een nieuw fonds; het Toekomstbestendig onderhoudsfonds VvE's biedt financiële steun voor noodzakelijk en achterstallig onderhoud vanaf complexen met acht appartementen.

Het fonds ondersteunt verschillende onderhouds- en verduurzamingsmaatregelen, zoals het repareren van balkons, het vervangen van rioleringen, en het plaatsen van zonnepanelen en groene daken. Niet eerder was het mogelijk om zowel onderhoud als verduurzaming te financieren vanuit één loket. VvE's kunnen financiering aanvragen tot € 65.000 per appartement met een vaste rente over een maximale looptijd van twintig jaar.

"Veel VvE's beschikken niet over voldoende financiële middelen om (achterstallig) onderhoud uit te voeren. Dit belemmert niet alleen het wooncomfort, maar vormt ook een obstakel voor verduurzaming”, vertelt Arjen Gielen, bestuursvoorzitter van SVn. “Wanneer er geen budget is voor het noodzakelijke onderhoud, komt verduurzaming vaak op de laatste plaats. Met de Onderhoudslening VvE kunnen zowel het hoognodige onderhoud als verduurzamingsmaatregelen direct worden aangepakt.” Bijzonder aan het fonds is een ‘ in en uit optie’ voor VvE's met een mix van particuliere -en professionele verhuurders. Zo is directe aflossing of eigen financiering mogelijk.

Het fonds biedt hulp bij het aanvraag- en besluitvormingsproces. Zo zijn tools ontwikkeld voor besluitvorming, kunnen VvE’s persoonlijke begeleiding krijgen en wordt gewerkt met een toegankelijk aanvraagproces. Gielen: “We zien dat het proces binnen VvE's regelmatig stroef verloopt, waardoor allerlei mooie plannen en initiatieven de eindstreep niet halen. Door het proces goed in te richten, wordt (achterstallig) onderhoud vaker tot een goed einde gebracht.

Het fonds wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van BNG en Invest-NL. Samen stellen zij € 75 mln beschikbaar. De ambitie is dat het volume van het fonds snel groeit.

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen