Unilever naar Air Offices in centrum Rotterdam

Unilever heeft een huurovereenkomst getekend voor 7.000 m2 duurzame kantoorruimte in Air Offices in hartje Rotterdam.

“Air Offices sluit aan bij onze drie principes: wat is goed voor onze mensen, voor de planeet en voor het bedrijf. Het is een voorbeeld van moderne duurzaamheid gelegen in de bruisende winkelkern van de stad Rotterdam. Air is duidelijk ontworpen met de moderne manier van werken in gedachten en ondersteunt samenwerkingsmogelijkheden en hybride werkstijlen. Voor ons betekent dit een omgeving waardoor we in staat zijn om het beste talent aan te trekken en te behouden. Het is daarnaast heel belangrijk dat het gebouw voldoet aan de laatste duurzaamheidsnormen, waardoor onze ecologische voetafdruk wordt verkleind”, zo verklaart Peter Dekkers, head of Unilever Netherlands.

Unilever verlaat de huidige kantoren aan het Weena en zal medio 2025 de nieuwe kantoorruimte in gebruik nemen. Air is in de jaren vijftig gebouwd voor V&D en was tot 2019 in gebruik als warenhuis. Het pand is begin 2020 door een consortium van TPG Angelo Gordon, Schroders Capital Real Estate Netherlands en Neoo aangekocht en is naar een ontwerp van Womo Architects getransformeerd tot een multifunctioneel en duurzaam gebouw. De transformatie van Air wordt deze zomer afgerond.

Air heeft al meerdere gebruikers en verschillende delen van het gebouw zijn al opgeleverd. In de kelder is in 2023 een Jumbo supermarkt geopend, alsook op de begane grond een flagship-store van C&A. Direct na de zomer opent in de kelder een grote publieke fietsenstalling van de gemeente Rotterdam en boven de winkels komen vijf verdiepingen met kantoren. Spaces zal deze zomer als eerste een groot deel van de kantoorruimte in gebruik nemen.

De overeenkomst met Unilever is namens de verhuurder begeleid door Briq en Osborne Clarke. Unilever is geadviseerd door CBRE en DLA Piper.

img
Redacteur
Profiel