Groothuijse de Boer architecten uit Amsterdam wint Next Step Award 2024

De Amsterdamse architectuurfirma Groothuijse de Boer heeft dit jaar de Next Step Award gewonnen, een prijs voor jonge architectenbureaus die excelleren in zowel ondernemerschap als architectuur. 

In het onlangs geopende restaurant De Hondekop in Wisselspoor Utrecht werd de winnaar van de vijfde editie van de Next Step Award - een prijs van Synchroon en de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus- bekend gemaakt. Groothuijse de Boer scoorde het hoogst bij de vakjury die bestond uit Anne Geenen (winnaar NSP 4, Site Practice), Oana Bogdan (&bogdan, jury-voorzitter), Steven Delva (DELVA Landscape Architecture Urbanism), Saartje van der Made (Benthem Crouwel Architects) en Uri Gilad (Office Winhov).

Maatschappelijke betrokkenheid

Juryvoorzitter Bogdan: ‘De jury waardeert de heldere toekomstvisie van Groothuijse de Boer architecten en hun brede invulling van de rol als ontwerpers en procesbegeleiders. Hun combinatie van ontwerpkracht, onderwijs en maatschappelijke betrokkenheid leidt tot hoogwaardige architectuur en een waardevolle bijdrage aan het debat.'

Andere kanshebbers voor de award waren Studio BLAD, wiens vergroening van de fysieke omgeving en denkwijze van anderen sterk werd gewaardeerd door de jury, en Studio Spacious, dat een sterke visie heeft op de rol van de architect in verdichting en woningtypologieën.

De prijs

Naast erkenning voor hun vernieuwende ideeën en veelbelovend ondernemerschap, wint Groothuijse de Boer een geldprijs van € 10.000 en mogelijk een opdracht van Synchroon, onderdeel van TBI Holdings.