Maximaal 1.100 woningen op locatie oude margarinefabriek Unilever

Op het terrein van de voormalige margarinefabriek van Unilever aan de Nassaukade op Rotterdam-Zuid komen maximaal 1.100 woningen. 

De gemeenteraad van Rotterdam heeft ingestemd met het bestemmingsplan voor De Kaai, meldt ontwikkelaar Edwin van Leeuwen van Amvest via LinkedIn. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om maximaal 1.100 woningen te realiseren in een mix van sociale huur, middensegment huur- en koop en vrije sector huur- en koopwoningen. Een nieuwe invulling is mogelijk sinds Upfield, de verzelfstandigde margarinedochter van Unilever, in 2021 besloot om het terrein aan de Nassaukade te verlaten. 

Lees ook: Studenten aan de slag met terrein margarinefabriek

Daarnaast geeft het bestemmingsplan ruimte om een programma bestaande uit niet-woonfuncties toe te voegen. Dit betreft onder andere de programmering van de kade, maar ook het huisvesten van commerciële en/of maatschappelijke voorzieningen binnen het plangebied. In totaal wordt er in ieder geval gedacht aan de invulling van horeca aan de kade, werk- en bedrijfs-/woonruimtes voor lokale ondernemers, startups en maakindustrie en kantoorruimte in de bestaande bebouwing.

De ontwikkelcombinatie bestaande uit Amvest en VORM Holding zal nu snel verder gaan met de ontwikkeling van de verschillende gebouwen met als doel om eind 2025 te kunnen gaan starten met de bouw. In het eerste deelplan wordt gestart met de bouw van sociale- en middensegment huurwoningen.