Nederland scoort weer beter dan Europa

In het tweede kwartaal van 2024 behaalde Nederlands vastgoed een totaalrendement van 2,56%, bestaande uit een waardeontwikkeling van 1,59% en een direct rendement van 0,96%.

Dat blijkt uit de resultaten van de pan-Europese Quarterly Asset Level Index van Inrev, die de prestaties meet op gebouwniveau.

Het tweede kwartaal laat hiermee een toename zien ten opzichte van het totaalrendement van 1,11% in het voorgaande kwartaal. Dit is het tweede kwartaal met een positieve waardeontwikkeling, na zes achtereenvolgende kwartalen met een waardedaling. De meest recente publicatie van de Inrev Asset Level Index laat een toename zien van het totaalrendement op Europees niveau van 77 bps tot 1,17%. Nederlands vastgoed presteerde beter in vergelijking met de bredere Europese markt (+139 bps). Dit is daarmee het vierde opeenvolgende kwartaal dat Nederlands vastgoed een outperformance laat zien.

Woningen behaalden op Europees niveau het hoogste totaalrendement (2,37%) en lieten op sectorniveau de grootste verbetering zien ten opzichte van het eerste kwartaal (+151 bps). Voor alle sectoren nam het totaalrendement dit kwartaal toe ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Met –0,49% blijft de kantorenmarkt achter bij de andere sectoren. Deze sector liet in het tweede kwartaal als enige een negatief totaalrendement zien.

De pan-Europese Quarterly Asset Level Index van Inrev is te vinden op www.inrev.org/market-information/asset-level-index

 

Laatste nieuws

Evenementen