Alphen mag bouwen op squash- en tenniscentrum

Op het terrein van squash- en tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn komen 350 woningen. Op het gewijzigde bestemmingsplan kwam geen enkel officieel bezwaar binnen. 

Er komen aan de President Kennedylaan in totaal 350 woningen, waarvan bijna 20% eengezinswoningen en 80% appartementen. Van de woningen valt 25% in de sociale huur en 15% is middenhuur. De overige 60% bestaat uit koopwoningen.Er hebben zich al meerdere gegadigden aangediend die de woningen willen ontwikkelen. 

In november 2023 besloot de gemeente om op de locatie Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn de bouw van nieuwe woningen toe te staan.Er werden geen bezwaren tegen het bestemmingsplan Nieuwe Sloot-Zuid ingediend, al noteerde lokale omroep Studio Alphen in juni wel wat weerstand van omwonenden tegen de bouwhoogte. 

Het groene licht voor het bestemmingsplan betekent dat de voorbereidingen voor de geplande woningbouw kunnen starten. Tot eind 2024 kan de tennisvereniging nog gebruik maken van een deel van het racketcentrum. Het andere deel is tot die tijd in gebruik voor de opvang van Oekraëinse vluchtelingen. De tennisclub verhuist volgend jaar naar een andere locatie. 

De sloop van de tennishallen, inclusief asbestverwijdering is voorzien voor medio 2025. Het is de bedoeling dat begin 2026 de eerste paal wordt geslagen en de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2028 opgeleverd worden.

Laatste nieuws

Evenementen