Innovatief veevoerbedrijf huurt in Blaak 555

Cromwell Property Group heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met AB Vista Europe  voor de huur van ca. 443 m² v.v.o. kantoorruimte op de 26e verdieping in het prestigieuze kantoorgebouw " Five55", het voormalige hoofdkantoor van Fortis Bank Nederland.

AB Vista is een Brits technologiebedrijf in diervoeding dat sinds de oprichting in 2004 is uitgegroeid tot een top-drie speler in voederenzymen en een van de grootste leveranciers van natuurlijke betaine wereldwijd. Het bedrijf investeert veel in onderzoek en ontwikkeling, en biedt een breed scala aan producten en diensten voor de pluimvee-, varkens-, herkauwers- en aquacultuursector. Behalve het hoofdkantoor in het VK en de nieuwe vestiging in Rotteram heeft het bedrijf regionale kantoren in onder andere de VS, Brazilië, Singapore en China. 

Van bank naar multi-tenant toren

Five55 bevindt zich in het centrum van Rotterdam. Het gebouw aan de Blaak 555 kwam in 2018 in handen van Cromwell en een medekoper. Oorspronkelijk was de toren het onderkomen van de bancaire activiteiten van Fortis. Na het omvallen van de bank- en verzekeringsgroep eind 2008 werd het gebouw herontwikkeld voor multi-tenant verhuur.Op de begane bevindt zich een bemande receptie, een douche, een koffiebar, een restaurant, en zowel informele als formele verblijfsruimten. Raambekleder Hunter Douglas en rederij MSC zijn grote huurders in het pand. 

AB Vista werd in deze transactie bijgestaan door Cushman en Wakefield. Verhuurder werd in deze transactie geadviseerd door BRiQ real estate.