Bestemmingsplannen voor nieuwbouw Stadionpark naar Rotterdamse raad

Het college heeft de raad gevraagd om de projectbestemmingsplannen (800 woningen) voor Colosseumweg en Mallegat in Stadionpark vast te stellen.

De raad heeft eerder aangegeven zo min mogelijk vertraging te willen op de bouwactiviteiten, nadat de Raad van State eind 2022 een streep zette door het bestemmingsplan Feyenoord City. De woningbouw aan de Colosseumweg en het Mallegat zijn de eerste grote projecten.

Wethouder Zeegers: ‘Als de gemeenteraad instemt, beginnen we direct met alle bouwvoorbereidingen, zodat we eind dit jaar de eerste paal aan de Colosseumweg kunnen slaan. Snel daarna volgt de nieuwbouw aan het Mallegat, prachtig gelegen aan de rand van Maas.’

Goed voor achthonderd woningen

De twee projecten zijn samen goed voor zo’n 800 woningen. In de nieuwbouw Colosseumweg, langs het Varkenoordseviaduct, komen 650 woningen verdeeld over sociale huur, midden- en hoog segment. Er is een grote variatie aan woningen voor senioren, alleenstaanden, gezinnen en samenwonenden. Doorgangen tussen de drie bouwblokken zorgen voor een open verbinding met de wijk Hillesluis. Voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen, waaronder een gezondheidscentrum, is 3000 m² beschikbaar.

De woningbouw aan het Mallegat wordt een mooie afsluiting van de wijk Feijenoord, langs de kade van de Maas en de rand van het Mallegatpark. Van de ruim 190 woningen is minimaal 40% middelduur, zowel huur als koop, en 60% koop in het midden- hoog- en topsegment. Op de begane grond is ruimte voor daghoreca en andere voorzieningen.

Bouwen in fases

Stadionpark wordt in de komende tien jaar stap voor stap gebouwd. In 2025 begint de aanleg van het Getijdenpark Feijenoord met een steiger in en aan de Maas. De woningbouw voor de Rosestraat en Waterkant start in de loop van 2027. Voor de Veranda en de Stadiondriehoek zijn er nog geen concrete plannen.

Naar verwachting wordt tegen 2030 begonnen met de bouw van de nieuwe stadsbrug met snelle ov-verbindingen tussen Zuid en Noord en het NS-station Stadionpark, het huidige evenementenstation Stadion Feyenoord.