Verhuurhypotheek van Mogelijk biedt ruimte aan vastgoedbeleggers

In een dynamische vastgoedmarkt waar regelgeving en rentetarieven voortdurend in beweging zijn, is het vinden van de juiste financiering cruciaal. Al vanaf 2016 is Mogelijk als vastgoedfinancier betrokken in de markt. Het productportfolio en de productvoorwaarden bewegen steeds mee met klantwensen en marktontwikkelingen en met succes.

Voor vastgoedbeleggers biedt Mogelijk de Verhuurhypotheek. “Wij weten hoe belangrijk het is duidelijkheid en gunstige voorwaarden te bieden. Een van de grootste voordelen van de Verhuurhypotheek is de ruimte die het biedt aan vastgoedbeleggers om weloverwogen beslissingen te nemen. In de huidige markt, waar rentetarieven kunnen fluctueren, laten vastgoedbeleggers ons weten het prettig te vinden dat Mogelijk de rente die aangeboden wordt bij de Verhuurhypotheek in de voorlopige offerte voor drie weken vaststaat. Dit stelt vastgoedbeleggers in staat om met rust hun financieringsbeslissingen te nemen, zonder de druk van snel veranderende rentetarieven”, aldus Paul Pennings, Regiomanager bij Mogelijk. “Vastgoedbeleggers kunnen drie weken nadenken over de voorlopige offerte, waarbij de rente dan vaststaat. Bovendien hebben zij na het accepteren nog vier weken om hun dossier compleet te maken, dat biedt ruimte.”

Met deze benadering van Mogelijk krijgen vastgoedbeleggers de tijd om hun opties te overwegen en hun financieringsplannen zorgvuldig af te stemmen. “Cruciaal in een markt waar snelheid en precisie vaak hand in hand moeten gaan.”

Maximale leensom per pand naar drie miljoen euro

Een ander antwoord op behoefte uit de markt is de verhoging van de maximale leensom per pand naar drie miljoen euro binnen de Verhuurhypotheek. Dit is aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar substantiële financieringen voor hun vastgoedportefeuille. “Steeds vaker zien we dat vastgoedbeleggers hun hele portefeuille bij ons willen (her)financieren. In combinatie met de scherpe rente, bieden wij zo een concurrerend financieringsproduct.”

Hoge leencapaciteit

Concurrerend is de Verhuurhypotheek ook vanwege de recente aanpassingen in de ICR (Interest Coverage Ratio) en DSCR (Debt Service Coverage Ratio) in combinatie met de rente, die zorgen voor een hoge leencapaciteit. Dit maakt het voor vastgoedbeleggers mogelijk om grotere investeringen te doen, zonder dat dit ten koste gaat van de financieringsvoorwaarden.

Flexibele optie: Ondernemershypotheek

“Naast onze Verhuurhypotheek, bieden we vastgoedbeleggers en ondernemers de mogelijkheid gebruik te maken van de Ondernemershypotheek. Vanuit de Ondernemershypotheek financieren we onder meer transformaties, nieuwbouw en tijdelijke overbruggingen. De Ondernemershypotheek wordt gefinancierd door private investeerders uit ons netwerk, rechtstreeks of via het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. In sommige gevallen is de Ondernemershypotheek boetevrij af te lossen. Dat maakt het een flexibele optie. Mogelijk denkt in oplossingen voor aanvragers en intermediairs en biedt een mooi productpallet voor het financieren van vastgoed”, vindt Paul.

Een eigen financier meebrengen? Ook dat kan

Interessant is ook de optie 'Bring Your Own'. Soms biedt iemand uit het eigen netwerk aan om vastgoed te financieren. Met ‘Bring Your Own’ is het mogelijk de zakelijke kant van de overeenkomst uit te besteden aan Mogelijk. Wij verzorgen de nodige checks, maken overeenkomsten en zorgen voor de maandelijkse lening administratie. Op deze manier voorkom je dat persoonlijke relaties onder druk komen te staan door eventuele zakelijke uitdagingen. 

“Al met al blijven wij innoveren en inspelen op de behoeften van de markt. Dat maakt het interessant om Mogelijk als vastgoedfinancier te blijven volgen”, besluit Paul.