Amstelring huurt appartementen in houten woonzorgcomplex

Zorgorganisatie Amstelring en investeerder Apollo Zorgvastgoedfonds hebben een huurovereenkomst ondertekend voor de realisatie van 64 appartementen voor senioren in het duurzame woonzorgcomplex VanIJburg in Amsterdam.

VanIJburg is het eerste houten woongebouw op IJburg dat speciaal is ontworpen voor senioren met behoefte aan zorg en ondersteuning. In dit circulaire gebouw worden verschillende woonvormen gecombineerd: van zelfstandige seniorenwoningen met (zware) zorg aan huis, tot appartementen voor mensen met intensievere zorgbehoeften. Daarnaast biedt het complex ook woonruimte voor zorgmedewerkers, zodat zij dichtbij hun werk kunnen wonen.

Verbinding met de buurt

Naast de woningen beschikt VanIJburg over collectieve ruimtes voor bewoners. In de plint van het gebouw worden ruimtes voor zorg- en welzijnsvoorzieningen opgenomen. Via een doorgang in de plint kunnen zowel bewoners als buurtgenoten de binnentuin bereiken.  Een plek die de bewoners van het complex en de omliggende buurt met elkaar verbindt.

Groeiende behoefte

De vraag naar zorgwoningen groeit snel in Amsterdam. Jeroen Lambiks, lid van de Raad van Bestuur van Amstelring: ‘Dit project past perfect in onze visie om zorg op maat te bieden, waarbij ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Voor degenen die meer zorg nodig hebben, bieden we 24/7 intensieve zorg in een beschermde omgeving. Beide mogelijkheden zijn beschikbaar in VanIJburg, en gezien de toenemende zorgvraag is dit hard nodig.’

De bouw VanIJburg is inmiddels gestart en de oplevering staat gepland voor het najaar van 2025. ‘We zijn verheugd dat we dit project, in nauwe samenwerking met Amstelring en de gemeente Amsterdam, hebben kunnen ontwikkelen’, zegt Michel van Oostvoorn, directeur acquisitie en beheer bij het Apollo Zorgvastgoedfonds. ‘Het duurzame ontwerp van dit gebouw, gerealiseerd door architectenbureau SeARCH, speelt in op de huidige en toekomstige behoeften van senioren in de stad.’