Novaform en BPD bundelen krachten bij De Staal in Delft

Novaform Vastgoedontwikkeling West, onderdeel van de KlokGroep, en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling ondertekenden op dinsdag 10 september 2024 een samenwerkingsovereenkomst voor de verdere ontwikkeling van de nieuwe stadsbuurt De Staal in Delft.

Door gezamenlijk op te trekken verwachten de partijen een nog betere invulling van de locatie te bereiken en het bouwprogramma sneller te realiseren. BPD neemt net als Novaform voor 50% deel in de ontwikkelcombinatie.

Edwin Kolkhuis Tanke van KlokGroep: ‘Elders in het land hebben wij vanuit KlokGroep goede ervaringen met BPD. We zijn niet alleen complementair aan elkaar, maar delen op veel aspecten ook dezelfde visie zoals willen werken aan toekomstbestendige leefomgevingen.’ Mirjam Nielsen, ontwikkelingsmanager bij BPD: ‘Vanuit ons regiokantoor in Delft zijn we nauw betrokken bij de stad Delft. Wij zetten graag onze kennis en lokaal marktgevoel in om ook deze ontwikkeling tot een succes te maken. We hebben er alle vertrouwen in dat we vanuit onze gezamenlijke expertise met De Staal echt kunnen bijdragen aan het oplossen van de woningnood en de behoefte aan werkruimten in Delft.’
 
De Staal, gelegen op de locatie van de voormalige gemeentewerf van Delft, wordt een aantrekkelijke stadsbuurt met zo’n 350 stadswoningen en betaalbare appartementen, nieuwe bedrijfsruimten en voorzieningen. De markante woon-werktoren aan de Oostpoortweg wordt een eyecatcher die de oostelijke entree van Delft opnieuw op de kaart zet. Ook wat betreft groen, water en innovatieve duurzaamheidsoplossingen wordt het een bijzonder plan. Zo kun je straks via de nieuw aan te leggen grachten zó het historische centrum van Delft in varen.