Horwath HTL Nederland en Forvalue bundelen krachten

Horwath HTL Nederland en Forvalue vastgoed specialisten zijn een strategisch partnerschap aangegaan. De samenwerking moet ervoor zorgen dat de partijen de hotel- en vastgoedmarkt nog beter kunnen bedienen.

De bedrijven houden hun eigen identiteit met een sterke focus op interne kennisdeling, uitbreiding van expertise en bundeling van krachten. Terwijl Horwath HTL zich blijft richten op (hotel)waarderingen, consultancy, planning & ontwikkeling, haalbaarheidsstudies en strategisch advies, blijft Forvalue zich bezig houden met het taxeren en waarderen van exploitatiegebonden vastgoed en het leveren van transactie gerelateerde diensten.

Door de gecombineerde expertise op het gebied van vastgoedwaardering en strategisch advies ontstaat er een krachtige synergie die de klanten direct ten goede komt, zo is de gedachte. Dit kan volgende de partijen onder meer erg waardevol zijn bij vastgoedprojecten in de hotelsector, waar zowel de markt- als financiële en vastgoedaspecten door deze samenwerking geoptimaliseerd kunnen worden.

Binnen de nieuwe structuur zal Horwath HTL zich richten op de uitbreiding van verschillende bestaande producten. Deze omvatten onder andere Planning & Ontwikkeling, Taxaties en Strategisch Advies. Horwath HTL heeft een voortrekkersrol gespeeld bij studies voor de Duurzame Verstedelijkingsladder en zal blijven bijdragen aan de kwantitatieve en kwalitatieve behoeftebepaling op dit gebied.  Daarnaast blijven de banken, waaronder ABN Amro, ING, Rabobank en Triodos, nauw betrokken bij de plannen. Zij hebben volgens de twee bedrijven positief gereageerd op de samenwerking.

Op het gebied van Strategisch Advies voorziet Horwath HTL een significante groei van ESG-rapportages voor hotels in de komende jaren. Internationaal zijn er al diverse samenwerkingen opgezet binnen Horwath HTL op het gebied van ESG. Een belangrijk doel van deze samenwerking is het verder ontwikkelen van expertise op het gebied van ESG en het adviseren van klanten in de hospitalitysector over duurzame oplossingen.