Chipshol dient miljoenen claim in tegen Luchtverkeersleiding Nederland

Gebiedsontwikkelaar Peter Poot, ceo van Chipshol, heeft zijn tanden gezet in Luchtverkeersleiding Nederland. Hij heeft woensdag een schadeclaim van €120 mln ingediend bij de controleur van het Nederlandse luchtruim vanwege misleiding.

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) veroorzaakte volgens Chipshol op basis van onjuist gebleken mededelingen een bouwverbod voor het Groenenbergterrein bij Schiphol waardoor de bouwstart van circa 100.000 m² logistieke panden bijna vijftien jaar vertraging opliep. Vergunningen voor het bebouwen van het naast de Aalsmeerbaan gelegen Groenenbergterrein zijn pas in 2016 verleend. De Hoge Raad oordeelde in 2012 dat LVNL schadeplichtig is jegens Chipshol en dat de exacte omvang in een schadestaat-procedure dient te worden vastgesteld.

LVNL heeft volgens Chipshol het argument van de vliegveiligheid misbruikt om de commerciële belangen van Schiphol Real Estate (het vastgoedbedrijf van de luchthaven) te dienen. Het door LVNL in 2003 geïnitieerde bouwverbod had desastreuze gevolgen voor de ontwikkeling van het Groenenbergterrein. Terwijl concurrent Schiphol Real Estate menig vastgoedproject begon, kon Chipshol op het Groenenbergterrein niets bouwen.

Nieuwe ontwikkelaar
Als gevolg van aanhoudende tegenwerking door Schiphol verkocht Chipshol het Groenenbergterrein in 2015 aan de Franse belegger AEW. Die is inmiddels gestart met de bouw van 100.000 m² logistieke panden die veel hoger (tot maximaal 14 meter) zijn dan de plannen van Chipshol waarvoor in 2003 een bouwverbod was opgelegd. Dat LVNL tegen het project van AEW géén bezwaar maakte, is volgens Chipshol veelzeggend.

In de dagvaarding stelt Poot van Chipshol: ‘LVNL is ‘rücksichtslos’ te werk gegaan, geen middel is geschuwd en dat LVNL Chipshol daardoor  'willens en wetens' schade heeft berokkend. 'Sterker nog: op het toebrengen van deze schade was het handelen van LVNL zelfs gericht’.

Poot: 'Alle deelnemers aan de jarenlange estafette van tegenwerking zijn inmiddels voor hun rol daarin veroordeeld: de gemeente Haarlemmermeer, de provincie Noord-Holland, Schiphol en LVNL. De gemeente en de provincie troffen na veroordeling in 2007 een minnelijke regeling met Chipshol en betaalden respectievelijk € 1 en € 12 mln. Schiphol en LVNL – beide door de Hoge Raad veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding - weigeren na jaren nog steeds schade te vergoeden.'
Aangezien LVNL naar Chipshol toe niet bereid is tot schikkingsoverleg over het schadebedrag wil Chipshol dat de rechter zo spoedig mogelijk de door LVNL te betalen schade vaststelt.