Vooruitblik 2016 Walter de Boer BPD

In de jubileum-editie van PropertyNL Magazine hebben de steunpilaren en smaakmakers van de afgelopen 15 jaar hun verwachtingen uitgesproken voor het komende jaar. In deze januari-editie van 2016 staat een samenvatting, hier het volledige statement en profiel van Walter de Boer van BPD.

In de jubileum-editie van PropertyNL Magazine hebben de steunpilaren en smaakmakers van de afgelopen 15 jaar hun verwachtingen uitgesproken voor het komende jaar. In deze januari-editie van 2016 staat een samenvatting, hier het volledige statement en profiel van Walter de Boer van BPD.

Verwachtingen 2016: Steeds meer gebiedsontwikkelaar
Het herstel van de woningmarkt zet zich dit jaar verder door. Als marktleider heeft BPD in 2015 bijna 11.000 woningen verkocht, waarvan 5000 in Nederland. Dit heeft geleid tot 8500 woningtransacties. We verwachten dat het aantal in 2016 verder oploopt.

Voor BPD is en blijft de uitdaging om kwalitatief goede woningen te bouwen tegen betaalbare prijzen, in Nederland, Duitsland en Frankrijk. In 2016 richten we ons nadrukkelijker op onze rol als gebiedsontwikkelaar. In Nederland en Duitsland doen we dat steeds vaker als risicodragende gebiedsontwikkelaar en in Frankrijk zijn we actief als mixed-use opstalontwikkelaar.
Als gebiedsontwikkelaar ligt onze focus sterk op concept- en gebiedsontwikkeling, het betrekken van klanten en stakeholders, nieuwe samenwerkingsvormen en vanzelfsprekend ook planologie en grondexploitatie.
Excellent opdrachtgeverschap is onze ambitie. Dat betekent ook dat we de uitontwikkeling en realisatie van appartementen en woningen sneller overlaten aan het ontwikkelende bouwbedrijf.

Verder leveren we onze bijdrage aan stedelijke transformaties en binnenstedelijke opgave. De makkelijke locaties zijn al opgepakt; de moeilijke locaties, zoals industrie- en haventerreinen, komen nu aan de beurt. Ook in de steden moet er meer aandacht komen voor de omgevingskwaliteit. Wij gaan voor de complete, ongedeelde stad die ook ruimte blijft bieden voor groen, recreatie, sport en spel.

Profiel Walter de Boer
Naast zijn bouwkundestudies aan de HTS en TU Delft werkte De Boer als architect bij Van Latum en als projectmanager bij Brink Groep en PRC. In 1991 ging hij als ontwikkelingsmanager aan de slag bij Bouwfonds, dat toen nog in handen was van de Nederlandse gemeenten, om er nooit meer te vertrekken. Hij maakte snel carrière binnen het bedrijf en werd in 1997 directeur van het samenwerkingsverband met Fortis. Zes jaar later werd De Boer directeur van Midden-Nederland en in 2008 directievoorzitter van Bouwfonds Property Development, inmiddels omgedoopt tot BPD. Hij zag sindsdien verschillende collega-directeuren bij de vastgoeddivisie van Rabobank vertrekken, zoals Peter Keur, Isaac Kalisvaart, Jean Klijnen, Tjalling Halbertsma en Henk van Zandvoort. De toenmalige financiële man Jos van Lange is nu directievoorzitter van Rabo Vastgoedgroep.