Vooruitblik 2016 Monique Maarsen, Maarsen Groep

In de jubileum-editie van PropertyNL Magazine hebben de steunpilaren en smaakmakers van de afgelopen 15 jaar hun verwachtingen uitgesproken voor het komende jaar. In deze januari-editie van 2016 staat een samenvatting, hier het volledige statement en profiel van Monique Maarsen van Maarsen Groep.

In de jubileum-editie van PropertyNL Magazine hebben de steunpilaren en smaakmakers van de afgelopen 15 jaar hun verwachtingen uitgesproken voor het komende jaar. In deze januari-editie van 2016 staat een samenvatting, hier het volledige statement en profiel van Monique Maarsen van Maarsen Groep.

Verwachtingen 2016: Museum op Zuidas
Doordat er al een aantal eerste palen, “hoogste punten” en opleveringen staan gepland voor Maarsen Groep, ben ik ervan overtuigd dat 2016 qua verwachtingen het afgelopen jaar zal overtreffen.
Zo wordt in Rotterdam de kantoortoren First tegenover CS in januari opgeleverd en zal in februari worden gestart met de herontwikkeling van het naastgelegen voormalig kantoor van NautaDuthil, FIRST Arrivals. In Amsterdam wordt in de zomer onze tweede fase in het Amstelkwartier het appartementencomplex At Amstel opgeleverd.

Last but not least zijn wij in combinatie met Beheer Brouwershoff op de Zuidas onlangs gestart met 2 projecten. Kantoorcomplex NoMA House op de hoek Parnassusweg / Mahlerlaan en Gershwin Brothers twee appartementencomplexen op de hoek Parnassusweg / Boelelaan. Wat ons betreft de twee mooiste en meest levendige hoeken in de Zuidas.

Bovenstaande activiteiten staan niet op zichzelf. Zonder twijfel kunnen we stellen dat het weer beter gaat met de vastgoedmarkt. In ieder geval in de Randstad en zeker in Amsterdam. We zien dat sinds 2009 bijna 40% van de bevolkingsgroei plaatsvindt in de vier grote steden (Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht). Mensen willen steeds vaker weer wonen in een stedelijke omgeving.

Het beste voorbeeld hiervan is Amsterdam en meer specifiek de Zuidas. Tot enkele jaren geleden werd er in dit gebied voornamelijk gewerkt, maar dit beeld verandert in rap tempo. De komende jaren zal er op deze locatie stevig geïnvesteerd worden in appartementen en retail. De functie en beleving van dit gebied zal dus veranderen waardoor er ook buiten werktijden een levendig gebied gaat ontstaan. Erg benieuwd ben ik naar hoe dit gebied er over tien jaar uitziet!

Voor mij ligt er een uitdaging om ook maatschappelijk vastgoed hier nog meer een plek te geven. Wij zijn in ieder geval bezig met een van de meest toonaangevende musea van Nederland. Ik hoop hier eind dit jaar meer over te kunnen zeggen.

Naast al deze nieuwe ontwikkelingen nemen we echter ook onze verantwoordelijkheid voor bestaande panden uit onze portefeuille. Sterker nog: de kansen en ons enthousiasme zijn hier minstens zo groot. In Amsterdam (west, Noord en Centrum) zijn wij druk bezig met de transformatie van 3 kantoorgebouwen naar appartementen met retailplinten.

Wij monitoren continu de kwaliteit van onze bestaande portefeuille en zetten deze commercieel en financieel af tegen de kansen die hier liggen. Zo investeren we tijdig om leegstand te voorkomen en bij te blijven dragen aan de kwaliteit van de omgeving. Dit is met name zo leuk in steden als Amsterdam en Rotterdam die in rap tempo veranderen en waar binnenstedelijk wonen steeds meer een kans krijgt.

Mede door deze op stapel staande investeringen en het feit dat we alleen ontwikkelen op locaties met toekomstperspectief hebben we vertrouwen en enorm veel zin in 2016 en de jaren daarna.

Profiel Monique Maarsen
Sinds haar zus Nicole in 2013 voor zichzelf begon (onder andere als adviseur van HAL Investments en Round Hill), staat Monique Maarsen in haar eentje aan het stuur van de Maarsen Groep. Dit is een ontwikkelende belegger met projecten als First Rotterdam, woningbouwprojecten in het Amstelkwartier en samen met Beheer Brouwershoff het kantoor NoMa en een woningcomplex op de Zuidas. Ze is sinds 2001 directeur bij het familiebedrijf, aanvankelijk commercieel directeur en nadat haar vader Frits in 2005 terugtrad algemeen directeur. Voor ze bij het familiebedrijf aan de slag ging, deed Maarsen ervaring op bij DTZ Zadelhoff en Nestlé. Ze is ook toezichthouder bij AT Osborne en kinderkankerfonds Kika.