Staedion en Loostad bouwen 243 woningen Den Haag

Staedion en Loostad Vastgoedontwikkeling zijn gestart met bouw van 243 sociale huurwoningen in de wijk Morgenstond in Den Haag.

Het project draagt de naam ‘De Tuinen van Morgenstond’ en ligt aan de Coevordenstraat. Het gaat om vijf appartementencomplexen waarvan de eerste woningen eind 2018 worden opgeleverd. De Tuinen van Morgenstond worden gerealiseerd in samenwerking met Koninklijke VolkerWessels onderneming Loostad Vastgoedontwikkeling. 

In De Tuinen van Morgenstond komen 2-en 3 kamerwoningen van 50m², 60m² en 70m². Met dit diverse aanbod aan sociale woningen maakt Staedion het mogelijk dat meerdere doelgroepen goed en betaalbaar kunnen wonen. De huurprijzen zijn maximaal € 710,68 per maand.

DBM
Voor dit project volgt Staedion een nieuwe werkwijze. Het contract voor ontwerp, bouwen en onderhouden (DBM, Design, Build & Maintain) is anders dan de traditionele opdrachtgever-aannemersverhouding. Staedion geeft algemene kaders waarbinnen het project uitgevoerd moet worden.

Loostad Vastgoedontwikkeling werkt binnen dit project samen met andere VolkerWessels ondernemingen; IBB Kondor en Bouwbedrijf Ufkes. De drie partijen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bouwen en het 20 jaar onderhouden van de sociale huurwoningen.

Architect De Zwarte Hond heeft De Tuinen van Morgenstond ontworpen. Bijzonder aan het ontwerp zijn de vier binnentuinen. Twee van deze tuinen zijn exclusief voor de nieuwe bewoners, de andere twee tuinen zijn openbaar toegankelijk.