Mega DC voor last-mile in Alphen aan den Rijn

Investment Boutique Stahlberg Investments ontwikkelt een megadistributiecentrum voor opslag en distributie van online aankopen in Alphen aan den Rijn. 

Het zogeheten E-hub distributiecentrum komt op een terrein van circa 10 ha op bedrijventerrein Steekterpoort II in Aphen aan den Rijn te staan. Wethouder Gerard van As sloeg gisteren de eerste paal van het pand dat al sinds eind 2021 in de pijplijn zit. 

Met twee gebouwen, samen groot 70.000 m2, wordt het één van de grotere distributiecentra van Nederland. Het gebouw wordt voorzien van zonnenpanelen die 7.000 huishoudens van stroom kunnen voorzien. 

Alpherium

Ook wordt er samengewerkt worden met Alpherium (watervervoer), waardoor er minder wegvervoer nodig is en met het sociale ontwikkelbedrijf Rijnvicus, om mensen naar werk te begeleiden.

E-hub is het label en de merknaam van Stahlberg voor grotere distributiecentra die (eventueel achteraf en dus ook bouwkundig) relatief eenvoudig tot multi-tenant-object om te bouwen zijn. Een E-Hub is altijd gelegen op een strategische locatie in dichtbevolkt gebied en leent zich daardoor uitermate goed voor last-mile toepassingen.