ING huurt 31.500 m2 kantoorruimte in nieuw Laanderpoort Amsterdam-Zuidoost

ING huurt 31.500 m2 kantoorruimte in het opnieuw te ontwikkelen kantoorgebouw Laanderpoort in Amsterdam-Zuidoost.

 

De overeenkomst is door gebouweigenaar NSI gemeld bij het maken van afspraken met de Gemeente Amsterdam over de herontwikkeling van het oude complex. Het nieuwe Laanderpoort (39.000 m2 vvo) naast treinstation Amsterdam Bijlmer Arena krijgt naar ontwerp van Paul de Ruiter een meer multifunctioneel karakter, met naast kantoren ook horeca en sportfaciliteiten. Het complex wordt in lijn met de duurzaamheidsopvattingen van NSI Paris-Proof en klimaat-adaptief gemaakt. Het omliggende park wordt ingericht met bijzondere beplanting om de biodiversiteit te versterken. Het is tevens de ambitie van NSI om met Laanderpoort een Breeam Outstanding certificaat te behalen.

ING huurt het grootste deel van het nieuwe Laanderpoort voor een periode van vijftien jaar. Daarnaast is NSI van plan om er een nieuwe vestiging van hun flexibele kantorenconcept HNK te openen.

“Met het tekenen van deze afsprakenbrief hebben we de volgende stap gezet in de realisatie van een duurzaam kantoorgebouw voor de toekomst. We verwachten dat Laanderpoort het gebied verder gaat versterken en dat we een gezonde en aantrekkelijke werkomgeving creëren, die aansluit bij de huidige wensen en behoeften van organisaties en hun medewerkers”, aldus Sten Karelse, head of development bij NSI. Oplevering van de herontwikkeling is voorzien medio 2026.

img
Redacteur
Profiel