Huurwoningen De Groene Bron in Soest opgeleverd

De Groene Bron, een nieuw woonproject in Soest dat 56 betaalbare huurwoningen omvat, is dinsdag opgeleverd.

De bouw van De Groene Bron in Soest nam anderhalf jaar in beslag. De woningen zijn gebouwd op de plek van de voormalige gemeentewerf in Soest.

De Groene Bron staat volgens woningcorporatie de Alliantie symbool voor de inzet om betaalbare en duurzame woonoplossingen te creëren voor gezinnen en mensen die een veilige en comfortabele plek zoeken om te wonen. Het project biedt een diversiteit aan woningen, variërend van appartementen tot eengezinswoningen, allemaal ontworpen met aandacht voor energie-efficiëntie en leefbaarheid.

Remco van de Wetering, manager Vastgoed van de Alliantie: “Samen met de gemeente Soest hebben we een mooi plan gemaakt voor de herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf aan de Molenstraat. Ook omwonenden en geïnteresseerden dachten mee over het plan. De oplevering van De Groene Bron is een moment van trots voor ons team. We hebben hard gewerkt om deze woningen te realiseren, die niet alleen betaalbaar zijn, maar ook voldoen aan hoge normen van kwaliteit en duurzaamheid. We hopen dat de nieuwe bewoners zich hier snel thuis zullen voelen.”

Jan van Barneveld, directeur van de Alliantie Ontwikkeling vertelt: “Op deze plek staan nu 42 sociale huurappartementen, 7 sociale en 7 middeldure eengezinshuurwoningen, geschikt voor een brede doelgroep. We willen ervoor zorgen dat verschillende doelgroepen kunnen doorstromen naar woningen die beter passen bij hun woonwensen en levensfase. Hoe meer woningen op deze manier beschikbaar komen, des te beter het is voor álle woningzoekenden. Het is goed om te zien dat dit gelukt is met dit project.”