Heimstaden koopt voor € 97 mln 771 woningen van Patrizia

Patrizia namens haar opdrachtgever een portefeuille bestaande uit 18 wooncomplexen verkocht aan de Zweedse beursgenoteerde vastgoedbelegger Heimstaden voor een koopprijs van € 97,4 mln.

De portefeuille bestaat uit 771 wooneenheden, waarvan 678 meergezinswoningen en 94 eengezinswoningen. De portefeuille omvat in totaal 53.400 m² vvo, samen met 500 m² commerciële ruimte verspreid over zes units. De complexen zijn gelegen in twaalf verschillende Nederlandse gemeenten: Apeldoorn, Arnhem, Bemmel, Deventer, Didam, Dongen, Elst, Hoogeveen, Kampen, Rijssen, Tiel en Wijchen.

Na de aankoop in 2014 heeft Patrizia de panden geoptimaliseerd en met actief asset management waarde toegevoegd voor haar investeerders.

Deze transactie volgt op de verkoop van een woningportefeuille aan Woonhave in mei 2019. De verkoop omvatte negen wooncomplexen, verspreid over acht verschillende Nederlandse gemeenten, waaronder Dordrecht, Woerden, Beverwijk, Hoorn, Apeldoorn, Beuningen, Ede en Harderwijk.

In oktober 2018 kocht Heimstaden van een andere belegger voor circa € 23 mln een complex met 131 appartementen en 128 parkeerplaatsen in Utrecht. Heimstaden nam in afgelopen voorjaar de Round Hill-portefeuille over. Het betrof 9544 appartementen, 12.100 m² commerciële ruimte en 2112 parkeerplaatsen, aangekocht voor een bedrag van € 1,39 mrd. De Zweedse belegger kondigde toen al aan verder te willen uitbreiden op de Nederlandse huurwoningmarkt.

Emile Poort, head of transactions Benelux bij Patrzia: ‘Deze transactie past in onze herpositioneringsstrategie, waarbij wij ons concentreren op de meest aantrekkelijke steden in Nederland. De huidige sterke Nederlandse woningmarkt maakt dit het ideale moment om de portefeuille te verkopen, en de waarde die wij middels actief asset management hebben toegevoegd te verzilveren. Met de verkoop minimaliseren we het risico van onze woningportefeuille, terwijl we het rendement voor onze investeerders blijven maximaliseren.’

Patrizia werd geadviseerd door Savills (commercieel en technisch), Loyens & Loeff (juridisch), SGS Search (milieutechnisch). Immo Finance (commercieel en financieel) en Loyens & Loeff traden op namens Heimstaden.

Laatste nieuws

Evenementen