Gemeenteraad Alkmaar stelt bestemmingsplan Pendorp vast

De gemeenteraad van Alkmaar heeft op het bestemmingsplan voor de buurt Pendorp vastgesteld. Ze zet daarmee een nieuwe stap  voor de verdere ontwikkeling van 550 woningen, 7.500 m² commerciële ruimte en openbaar groen.

Het nieuwe Pendorp, voorheen het complex van het Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Noord-Holland, wordt de komende jaren in meerdere fases ontwikkeld en gebouwd. Met het vaststellen van het bestemmingsplan gaan HBB Groep en Brolan Vastgoed, onder de naam NH Development, verder met het ontwerpen van de gebouwen en woningen van de eerste fase. De eerste fase bestaat uit ongeveer 70 grondgebonden woningen en 150 appartementen. Later dit jaar wordt gestart met de verkoop van de eerste grondgebonden woningen. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2025.

Architect Bonnema

Christian Schouten, wethouder Alkmaars Kanaal: “Bouwen voor de toekomst met respect voor het verleden. Bij de ontwikkeling van het Alkmaars Kanaal kiest het Alkmaars college voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het is dan ook prachtig dat in de opzet van de nieuwe gemengde stadswijk Pendorp de stedenbouwkundige waarde van architect Bonnema, die het complex ooit ontwierp, en het tuinlandschap van Mien Ruys behouden blijven. Ik wens HBB Groep en Brolan Vastgoed succes met de verdere voorbereidingen.”