Damsigt in Voorburg maakt plaats voor appartementen

Namens Amvest zal ontwikkelaar Borghese Real Estate honderden appartementen ontwikkelen in Voorburg op de locatie van het verouderde Damsigt-kantoor.

Op dinsdag 31 oktober startte wethouder Astrid van Eekelen officieel de sloopHet kantoor maakt plaats voor 295 huurappartementen die middenin een groene omgeving komen te staan. Ontwikkelaar Borghese Real Estate ontwikkelt de woningen namens Amvest. De sloop van het Damsigt kantoor maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Klein Plaspoelpolder. Al in 2014 meldde PropertyNL dat er plannen waren.

Van Eekelen: ‘In Klein Plaspoelpolder combineren we de behoefte aan meer woningen en groen. Dit gebied verandert de komende jaren van een omgeving met leegstaande kantoren en grote bedrijven in een groene woonwijk waar inwoners kunnen wandelen, spelen en sporten.’

Zes blokken

Borghese Real Estate ontwikkelt op deze locatie huurappartementen verdeeld over zes bouwblokken. Op het dak van de parkeergarage worden tussen de bouwblokken binnentuinen aangelegd.

De woningen zijn voor de portefeuille van het Amvest Residential Core Fund. Het plan voorziet in woningen in diverse prijsklassen, waaronder 15% sociale huurwoningen en 15% woningen in het middensegment. Naar verwachting kunnen de bewoners in 2026 van hun nieuwe optrekje genieten.

Damsigt is een ontwikkeling van Borghese Real Estate namens Amvest en ontworpen door OZ Architects. Pleijsier Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie.