Catella neemt logistiek complex in Rijsbergen in belegging

Het Catella Logistics Germany Plus Fund (CLD+) heeft een logistiek magazijn gekocht in Business Centre Treeport in Rijsbergen, nabij Breda.

Het Kadaster meldt een koopsom van ruim € 35,5 mln. Het nieuw ontwikkelde object is verdeeld in drie units en verhuurd aan verschillende huurders. De tweede bouwfase van het project wordt binnenkort afgerond en de derde en laatste unit is vanaf juni verhuurd.

De verkoper was Poppelaars Properties, dat deel uitmaakt van dezelfde groep als Tierra Outdoor, een detailhandelaar in buitenmeubelen en accessoires, tevens huurder van Unit 1 van het project. Units 2 en 3 worden bezet door Oostvogels Logistics, onderdeel van de Neele-Vat Groep, en Kennis Transport & Logistics.

CIMB

Het Duitse AIF-platform voor regelgeving voor de fondsentransactie werd geleverd door het in München gevestigde Catella Real Estate AG (CREAG), met lokale marktadviezen en  vermogensbeheerdiensten van Catella Investment Management Benelux (CIMB) in Maastricht.

Het object bestaat uit 29.688 m² magazijn, 3368 m² mezzanine/showroomruimte en 732 m² kantoor, en is zo ontworpen dat het voldoet aan de hoogste moderne standaarden voor logistieke magazijnen. 

Het pand zal minimaal een 'Very Good' Breeam duurzaamheidscertificering krijgen, waarbij er op het dak voorbereidingen zijn getroffen voor de installatie van zonnepanelen. Het magazijn is volledig elektrisch, gasvrij en koolstofneutraal.

Ralph Willems, Senior Acquisition Manager bij CIMB: ‘De Treeport-transactie is de tweede en grootste acquisitie die we dit jaar voor het Catella Logistics Germany Plus Fund (CLD+) in de Benelux hebben gedaan. Eerder dit jaar deden we een forward funding-investering in een logistieke ontwikkeling in Maasmechelen in België.’

Nieuw logistiek fonds

Marten Helms, Fund Manager for CLD+ at CREAG: ‘Vanwege de grote belangstelling van onze investeerders voor de logistieke beleggingscategorie lanceert Catella Real Estate AG het 'Catella European Logistics Fund Plus (CELF+)', ons tweede fonds in deze sector voor professionele en semi-professionele investeerders, aangezien we ons blijven uitbreiden in de Europese logistieke markten.’

Catella werd bij deze transactie ondersteund door Osborne Clarke (juridisch), KPMG (tax) en PVM (technisch). De verkoper werd vertegenwoordigd door De Lobel & Partners en Schaap Advocaten Notarissen.