Bouw 106 huurwoningen Zaandam begonnen

Op terrein De Paltrok in Zaandam is dinsdag de bouw gestart van 106 huurwoningen voor woningcorporatie Rochdale.

Het project, met 73 sociale huurwoningen en 33 middensegment-huurwoningen, is ontwikkeld door Blue Banner Red, ontworpen door FKG Architecten en wordt gerealiseerd door aannemingsbedrijf Kuin. De woningen variëren in grootte van 50 tot 70 m² en zijn gericht op starters op de woningmarkt, met een speciale focus op één- en tweepersoonshuishoudens. De bouw is onderdeel van het grotere project De Paltrok met 238 woningen in totaal. De oplevering van de 106 huurwoningen wordt verwacht in mei 2026.

De gebouwen van Paltrok krijgen een groene binnentuin en een daktuin bovenop de inpandige parkeerplaatsen. Dat groen zorgt voor regenwateropvang en bescherming tegen hitte. De groene binnenruimte is ook een prettige ontmoetingsruimte voor bewoners.

Toekomstige ontwikkelingen

De Paltrok is een bedrijventerrein in de Boerenjonkerbuurt in Zaandam. Het Paltrok-project maakt deel uit van een bredere herontwikkeling van het Kogerveldwijkgebied, dat de komende jaren wordt omgetoverd tot een compleet nieuwe (woon)omgeving met in totaal 3000 woningen, waarvan 500 van Rochdale.

De buurt krijgt een gevarieerd en afgewogen woningaanbod, maar ook commerciële en maatschappelijke voorzieningen, verbindingen tussen de verschillende buurten én de omliggende wijken, een klimaatbestendige buitenruimte en een vernieuwd sportpark.