Bleiswijkse brownfield van 56.000 m² wordt green

In Bleiswijk wordt een 56.000 m² brownfield kavel gerevitaliseerd tot een nieuw en duurzaam bedrijfsgebouw van in totaal 46.500 m².

Het grootste gedeelte van dit gebouw, 36.500 m² is reeds langjarig verhuurd aan een grote internationale partij in de food convenience sector. Het gebouw, dat op de plaats komt van het voormalige Greenery hoofdgebouw, wordt door Bleiswijk Real Estate ontwikkeld. Bleiswijk Real Estate is een samenwerkingsverband tussen Next Level Development uit Eindhoven en Wijnen Bouw uit Someren.

De sloop van het voormalige hoofdgebouw zal naar verwachting in Q3-2024 afgerond zijn, waarna volgens de huidige planning in het vierde kwartaal van dit jaar de bouwwerkzaamheden zullen aanvangen. Het gebouw wordt in 2025 door de internationale partij in gebruik genomen.

Op de centraal gelegen locatie in Bleiswijk is de ontwikkelcombinatie bezig met de herontwikkeling van ruim 33 ha bedrijventerrein. De sloop van de oude opstallen is in volle gang. Op deze manier krijgt een gedateerd bedrijventerrein een duurzame impuls met moderne futureproof bedrijfspanden die zorgvuldig worden ingepast in de bestaande omgeving.

Het gebouw, dat is ontworpen door architectenbureau Palazzo, maakt deel uit van de Urban Logistics Campus A12 in Bleiswijk. Naast deze ontwikkeling staan er op de campus nog twee brown to green transformaties op de planning, een totale realisatie van 91.000 m² aan duurzame bedrijfsgebouwen. De campus wordt in meerdere fases ontwikkeld en maakt onderdeel uit van een totaal masterplan waarmee het voormalige Greenery terrein wordt herontwikkeld tot een toekomstbestendige en duurzame urban logistieke campus.