Blauwhoed realiseert 270 huurwoningen in Amsterdamse Poort

Blauwhoed gaat 270 middeldure en vrije sector huurwoningen en commerciële ruimten in Amsterdamse Poort bouwen.

De ontwikkeling van Hoogoorddreef in de hoogstedelijke omgeving van Amsterdamse Poort in Amsterdam Zuidoost was complex, geeft Blauwhoed in een perscommuniqué aan. Als onderdeel van Cluster 7, met onder andere de Shopperhal, zijn er veel partijen en belangen bij deze ontwikkeling betrokken. Daarnaast was er met de stijgende bouwkosten en rentelasten ook een financiële uitdaging voor het project. ‘Een intensieve en goede samenwerking met de gemeente Amsterdam, aannemer Dura Vermeer Bouw Midden West, CBRE IM en vastgoedvermogensbeheerder NLV hebben deze mijlpaal mogelijk gemaakt.’

Eltjo Bouwman, directeur ontwikkeling bij Blauwhoed: “Het was niet makkelijk maar we hebben het met de betrokken partijen voor elkaar gekregen. Ik ben blij dat we nu met Hoogoorddreef en Cluster 7 als grootste project in de transformatie van Amsterdamse Poort kunnen starten.”

Gezond wonen in de stad

Op de plek van het voormalige postkantoor worden huurappartementen, commerciële voorzieningen, een buurtkamer en een nieuwe parkeergarage gerealiseerd. Het ontwerp is van Burton Hamfelt in samenwerking met Inbo.

Op het dak van de parkeergarage wordt voor de bewoners een gezamenlijke binnentuin aangelegd. Bewoners kunnen elkaar straks hier ontmoeten, genieten van het groen en even ontsnappen aan de drukte van de stad. Het groen, niet alleen op de daken maar ook op de gevels, vergroot de biodiversiteit. Ook wordt er via de daktuin water opgevangen, op een duurzame manier warmte opgewekt en komen er zonnepanelen.

Cluster 7

In Cluster 7 bouwen betrokken partijen in totaal 660 nieuwe woningen en wordt het winkelgebied van 15.000 m² herontwikkeld. Om dit mogelijk te maken tekenden negen partijen overeenkomsten; CBRE Investment Management, Ymere, Woonzorg Nederland, Blauwhoed, NLV, Hurks, Dura Vermeer, Eteck en de gemeente Amsterdam. Cluster 7 beslaat het gebied rondom de Shopperhal, Bijlmerplein 564-685 en het postkantoor.