ERA Contour en Maasdelta ontwikkelen 140 nieuwe woningen in Maassluis

MAASSLUIS - ERA Contour en Maasdelta ontwikkelen gezamenlijk nieuwbouwproject ’t Buitenrijk in Maassluis. ’t Buitenrijk komt te liggen in de Burgemeesterswijk, in het gebied aan het park dat grenst aan de Burgemeester Wesselinkstraat. Hier worden 140 nieuwe woningen gerealiseerd, zowel huur als koop, en 1500 m[sup]2[/sup] aan voorzieningen. Maandag hebben de partijen de samenwerkingsovereenkomst getekend.

MAASSLUIS - ERA Contour en Maasdelta ontwikkelen gezamenlijk nieuwbouwproject ’t Buitenrijk in Maassluis. ’t Buitenrijk komt te liggen in de Burgemeesterswijk, in het gebied aan het park dat grenst aan de Burgemeester Wesselinkstraat. Hier worden 140 nieuwe woningen gerealiseerd, zowel huur als koop, en 1500 m2 aan voorzieningen. Maandag hebben de partijen de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Het project omvat 48 koopeengezinswoningen, 33 koopappartementen, 26 sociale huurappartementen, 26 eengezinswoningen in de koopgarantsector en 1500 m2 aan voorzieningen voor de ‘woonservicezone’. In deze zone hebben bewoners straks diverse gemaksvoorzieningen binnen handbereik. Dit kunnen bijvoorbeeld een kapper, huisarts of fysiotherapeut zijn, maar ook een apotheek of kinderdagverblijf.
De toekomstige bewoners hebben vanaf het begin kunnen meedenken over hoe de wijk en de woningen er straks uit komen te zien. Via een internetenquête en klantenpanels zijn de ideeën en wensen geïnventariseerd. Op basis hiervan is het woonconcept verder uitgewerkt en is architectenbureau Groosman en Partners geselecteerd.
Het schetsontwerp wordt de komende maanden verder uitgewerkt. De start verkoop is begin 2012 gepland.