; • Tommy Hilfiger huurt 7025 m[sup]2[/sup] kantoor te Amsterdam

  AMSTERDAM - Tommy Hilfiger heeft circa 7025 m[sup]2[/sup] kantoorruimte gehuurd in gebouw Aurora, gelegen aan de Stadhouderskade 2 te Amsterdam. Tommy Hilfiger huurde al circa 5200 m[sup]2[/sup] in het gebouw en heeft voor zowel de bestaande meters als het nieuwe metrage een nieuw langjarig contract afgesloten. De transactie is op basis van marktconforme condities tot stand gekomen.

  LEES VERDER...
 • Huisvestingsbehoefte van creatieven en netwerkers groeit

  AMSTERDAM - 'De toekomst van het vastgoed wordt bepaald door de wensen van de gebruiker. Die gebruiker wil geïnspireerde werknemers in creatieve gebouwen op de goede plekken.' Dit zegt Cuno van Steenhoven, bestuurvoorzitter van DTZ Zadelhoff tijdens de presentatie van het jaarlijkse Vastgoedvisierapport. 'Veel gebruikers zoeken geen gebouw, maar een formule waar ontmoeten en goede horeca essentieel zijn.´

  LEES VERDER...
 • DTZ: Meer dan een derde leegstaande kantoren kansarm

  AMSTERDAM - Ondanks verscheidene kantoorpanden die zijn getransformeerd, is het aanbod van kantoorruimte het afgelopen jaar met bijna 5% gestegen. Die komt uit op 7,9 mln m[sup]2[/sup]. De leegstand is opgelopen tot 14,6% van de voorrraad, een stijging van 5,5%. Dat blijkt uit de donderdag gepresenteerde Vastgoedvisie van DTZ Zadelhoff. DTZ heeft de leegstaande kantoorvoorraad ingedeeld in drie categoriën: kansrijk, kanshebbend en kansarm. Het aandeel kansarm is gegroeid van 28% tot 35% (2,5 mln m2).

  LEES VERDER...
 • Compeer partner bij Hopman & Schreuder

  ZOETERMEER – Matthijs Compeer is toegetreden als partner (50%) van Hopman & Schreuder Bedrijfshuisvesting Zoetermeer en voert nu samen met Schreuder de directie. Voormalig compagnon Hopman is sinds 2010 niet meer actief binnen Hopman & Schreuder Bedrijfshuisvesting. Compeer is sinds januari 2011 werkzaam bij Hopman & Schreuder en daarvoor heeft hij 5 jaar gewerkt voor Jones Lang LaSalle.

  LEES VERDER...
 • Aanvulling Beiersdorf

  In het bericht in de nieuwsbrief van 3 januari 2013 over de aanhuur van Beiersdorf in Amsterdam kan nog gemeld worden dat Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs en Jones Lang Lasalle gezamenlijk optraden voor G & S Vastgoed.

  LEES VERDER...
 • Beiersdorf vertrekt uit Utrecht naar Amsterdam

  AMSTERDAM - Beiersdorf, bekend van de merken Nivea, Eucerin en Hansaplast, heeft 2000 m[sup]2[/sup] gehuurd in gebouw New Loft Offices aan De Passage 126-130 in Amsterdam. Beiersdorf is gevestigd in de regio Utrecht maar had de wens zich in Amsterdam te vestigen met een nieuw huisvestingsconcept. In Amsterdam komen 90 medewerkers van Beiersdorf te werken. New Loft Offices is in totaal 8500 m[sup]2[/sup] groot.

  LEES VERDER...
 • Corio verkoopt voor 118,2 mln euro

  AMSTERDAM - Corio heeft winkelcentrum Nesselande in Rotterdam (8900 m2), Getsewoud in Nieuw Vennep (7800 m2), Parkwijk in Utrecht (5500 m2), La Croix Blanche in Saint Geneviève des Bois (6600 m2) en kantoorgebouw Clair de Ville in Rueil Malmaison (10.600 m2) verkocht. De verkoopprijs bedraagt € 118,2 mln. Volgens Corio past de verkoop in de strategie om zich te concentreren op grotere winkelcentra.

  LEES VERDER...
 • Woontop Rotterdam: niet afromen maar activeren

  ROTTERDAM - De regering kan de verhuurdersheffing beter vervangen door belastingopbrengsten uit investeringen in nieuwbouw en woningverbetering. Dat is een van de adviezen van de vorige maand in Rotterdam gehouden Woontop. Ook pleiten de deelnemers voor vernieuwing van het financieringsstelsel, zowel voor de ontwikkelende partijen als voor de woonconsumenten.

  LEES VERDER...
 • Jumbo aan vooravond grootste ombouwoperatie

  VEGHEL - Jumbo Groep gaat dit jaar meer dan 100 C1000 winkels ombouwen tot Jumbo-supermarkten, naar eigen zeggen de grootste ombouwoperatie in de Nederlandse supermarktwereld ooit. In Breda opent het concern voor de zomer de deuren van een supermark met een vloeroppervlak van 6000 m[sup]2[/sup]. Dat moet de grootste supermarkt van Nederland worden.

  LEES VERDER...
 • Bijna helft corporaties stopt vanaf 2014 met nieuwbouw

  AMSTERDAM - Bijna de helft van de woningcorporaties bouwt vanaf 2014 geen nieuwbouwwoningen meer. Ze zetten een streep door de plannen voor in totaal 16.000 woningen. Daarmee is € 3 mrd aan investeringen in de bouw van de baan. Dat meldde de NOS deze week op basis van eigen onderzoek. Ruim 150 corporaties met een bezit van 1 mln m[sup]2[/sup] huurwoningen werden hiervoor bevraagd.

  LEES VERDER...