Meerdervoort verwerft kantoorgebouw Landmark in Utrecht

De Zwijndrechtse vastgoedinvesteerder Meerdervoort heeft  kantoorgebouw Landmark aan de Savannahweg 71 in Utrecht gekocht. 

Het multi-tenant kantoorgebouw is gelegen op het bedrijventerrein Lage Weide, een prominente zichtlocatie langs de A2. Het object beschikt over circa 5.785 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlak en 116 parkeerplaatsen.Hoeveel Meedervoort ervoor heeft betaald is niet bekend gemaakt. In 2016 ging het pand voor het laatst in andere handen over als onderdeel van een portefeuille waarvoor toen € 8.900.007 werd betaald. 

Onder meer ingenieursbureau Eager.one, uitzendbedrijf OTTO Work Force en kantoorbenodigdhedenproducent Stabilo zijn langjarige huurders in het pand. Het vastgoedbeheer is in handen van CRMD Vastgoed Management.

Overname winkelcentra

De aankoop van dit object sluit aan bij de bredere visie om strategisch te groeien en meerwaarde te creëren door zorgvuldig gekozen acquisities. De Zwijndrechtse vastgoedinvesteerder laat zich veel gelden door overname van winkelcentra zoals recent in Spijkenisse maar is ook actief in de kantorenmarkt, zoals op Schiphol. 

Strategisch gelegen kantoren

'Het afronden van de aankoop van Savannahweg 71 benadrukt ons vertrouwen in de toekomst van de kantoren op strategische locaties',  zegt Bram Kroep, directeur Investor Relations bij Meerdervoort. 'Het kantoorgebouw biedt stabiele huurinkomsten en veel potentie voor verdere waardeontwikkeling. Daarmee is het een goede aanvulling op onze vastgoedportefeuille.'