Garbe haalt nieuwe huurders binnen en verlengt voor The Einstein in Leiden

Garbe Institutional Capital heeft namens haar Science & Technology Real Estate Fund #1 met succes twee nieuwe huurovereenkomsten afgesloten en een bestaande overeenkomst verlengd voor het gebouw ‘The Einstein’ op het Leiden Bio Science Park

Gebouw The Einstein staat aan de Einsteinweg 5. Het bedrijf Halix zal kantoorruimte en parkeerplaatsen in gebruik nemen. Een tweede nieuwe huurder heeft een huurovereenkomst getekend voor kantoor- en bedrijfsruimte, inclusief bijbehorende parkeerplaatsen. Daarnaast is de huurovereenkomst met Cell Signaling Technology Europe angjarig verlengd. Alle drie de bedrijven zijn actief binnen de life sciences sector. In totaal gaat het om ongeveer 1.715 m2 b.v.o.

Opbloeiende huurdersmarkt

De nieuwe huurovereenkomsten weerspiegelen volgens Garbe de opbloeiende huurdermarkt op het Leiden Bio Science Park, waar zowel nieuwe internationale huurders zich vestigen als bestaande groeibedrijven op zoek zijn naar meer ruimte.

In 2024 heeft ‘The Einstein’ een uitgebreid onderhoudsprogramma ondergaan, met onder andere duurzaamheidsinvesteringen met als doel energiebesparing. Momenteel wordt de entree van het rechterbouwdeel van het pand gerenoveerd.

Voor de verhuur is Garbe Institutional Capital vertegenwoordigd door RBM Real Estate en JLL. De laatste 700 m² aan kantoor- en laboratoriumruimte is nog beschikbaar voor verhuur.