Eigen Haard tekent voor appartementen Blomwijckerpad Amsterdam

Woningcorporatie Eigen Haard en het Zwijndrechtse bouwbedrijf Kroon & de Koning hebben onlangs de turnkey overeenkomst voor de bouw van 44 middeldure huurappartementen aan het Blomwijckerpad in de Wildemanbuurt in Amsterdam Osdorp getekend.

Kroon & de Koning, een VolkerWessels onderneming, verwacht eind 2024 te starten met de bouw. De oplevering van de appartementen staat gepland voor de tweede helft van 2025.

De verouderde garageboxen, die op de locatie stonden, zijn inmiddels gesloopt. Daarvoor in de plaats worden twee appartementencomplexen, een ontwerp van Door Architecten, met ieder 22 appartementen gebouwd. De twee- en driekamer appartementen voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen, worden verwarmd met stadswarmte, zijn extra geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen.

Klimaatadaptatie

Op verzoek van de gemeente Amsterdam is extra aandacht besteed aan klimaatadaptatie. Zo wordt het groene, sedumdak uitgevoerd als retentiedak: goed voor de opvang van regenwater. De toekomstige huurders kunnen hier straks dus comfortabel en energiezuinig wonen.

“In de Wildemanbuurt in Osdorp zijn vooral veel sociale huurwoningen”, licht projectontwikkelaar Jos Witjes toe. “Tegelijkertijd is er in deze wijk heel veel behoefte aan woningen voor mensen met een middeninkomen. Daarom bouwen we op deze plek middeldure woningen. Dat zorgt voor een gemengde buurt, waar verschillende huishoudens en mensen met elkaar samen leven.”