Kennemer Wonen en gemeente Heiloo tekenen voor 220 sociale woningen

Gemeente Heiloo en Kennemer Wonen hebben woensdag de handtekeningen gezet onder een intentieovereenkomst om samen 220 betaalbare woningen te realiseren in Heiloo.

Heiloo wil de 220 voornamelijk sociale huurwoningen op zeven gemeentelijke locaties realiseren: locatie PCC aan De Dors/Laan van Muijs, de Hofdijk - De Duif in Mariënstein, gemeentehuis aan het Raadhuisplein, Van der Steen in Zuiderloo, Lagelaan tegenover een hotel-restaurant en op de locatie Westerweg-Vennewatersweg ten zuiden van de spoorwegonderdoorgang Vennewatersweg.

Krista Walter, directeur-bestuurder Kennemer Wonen: “Als wooncorporatie zetten wij ons, in onze gemeenten, dagelijks in voor meer betaalbare huurwoningen. Ook in de gemeente Heiloo streven wij naar een aandeel van (minimaal) 30% sociale huurwoningen. Om te kunnen bouwen, hebben wij locaties nodig. De samenwerking met de gemeente als natuurlijke partner is daarin van groot belang. We zijn blij dat de handtekeningen zijn gezet onder deze intentieovereenkomst. Het is belangrijk om met elkaar de mogelijkheden voor (sociale) woningbouw te onderzoeken op een aantal concreet benoemde locaties. En daarmee meer betaalbare woningen te realiseren, zoals vastgelegd in onze gezamenlijke prestatieafspraken, de regionale woondeal en de nationale Bouw- en Woonagenda.”

De verwachting is dat de aangewezen locaties de komende jaren beschikbaar komen voor woningbouw. Zodra de plannen voor één van de locaties concreet worden, worden omwonenden en andere belanghebbenden geïnformeerd.