De Bijenkorf nu eigendom van Thais-Oostenrijke combinatie

De Central Group uit Thailand en Signa uit Oostenrijk hebben de Selfridges Group overgenomen van de Weston Family.

Door de deal, die werd aangekondigd in december, maar nu is afgerond, ontstaat een groep van luxe-warenhuizen met vestigingen in onder meer Londen, Dublin en Amsterdam, maar ook in Denemarken, Duitsland, Italië en Zwitserland.

De transactie vertegenwoordigt een waarde van € 4,8 miljard.

De Selfridges Group, eigenaar van De Bijenkorf, heeft 18 winkels in drie landen en Central en Signa's hebben samen 22 warenhuizen. Nieuwe winkels gaan binnenkort open in Düsseldorf en Wenen.

Stefano Della Valle, CEO van Central en Signa’s warenhuizen in Europa, gaat leidinggeven aan Selfridges Group en neemt die functie over van Anne Pitcher, die tot eind dit jaar aanblijft.

Tos Chirathivat, executive chairman en CEO van Central Group, en Dieter Berninghaus, chairman van de executive board van Signa Holding, worden co-chairmen van het nieuwe bedrijf.

Central en Signa werden financieel geadviseerd door Citi, en juridisch door Skadden, Arps, Slate, en Meagher & Flom (VK). Retail Capital Partners traden op als strategische en commerciele adviseurs. Pinsent Masons was tevens adviseur van Central and Signa. Credit Suisse was financieel adviseur van de Weston Family enSelfridges Group, Allen & Overy trad op als juridisch adviseur.